Egy városi gorilla elgondolkodik és le is írja.

"Drága..."

'Hol sírjaink domborulnak, Unokáink leborulnak, És áldó imádság mellett Mondják el szent neveinket.'

2014. szeptember 21. - Urban Gorilla

Elmentem pár hete reggel az esőben egy nagy temetőbe fotózni, ahol messze hátul, kilóméterekre a főbejárattól a sötét fák között egy földúton haladva egyszercsak ide lyukadtam ki. Életem egyik legfélelmetesebb és egyben legszívszorítóbb élménye volt.

Ez nem olyan, ahol bárkit hibáztatni lehet. Elvégre miért? Ez a dolgok rendje. A lelke mélyén mindenki tudja, aki járt már temetőben, hogy előbb-utóbb ez történik. De a valóságban mindezt látni... hát... összeugrik az ember gyomra.

A bejegyzés trackback címe:

http://urbangorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr76699785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

annamanna 2015.09.21. 08:00:16

Egy vidéki városban kb 30 éve lezártak egy temetőt, mert már teljesen körbevette a lakótelep. A katolikus egyház nem gondozta, a temetőből dzsumbuj lett, a gaztengerben, a bokrok között hajléktalanok húzták meg magukat, talán a sírokba is bemásztak.
A város úgy döntött, felszámolják a temetőt és a helyén lakóparkot létesítenek.
Néhány ember ennél jobb ötletekkel állt elő (bár szerintem a legjobb ötlet az lett volna, ha egyszerűen rendberakják és kitakarítják a temetőt, a lakótelepnek pont jól jött volna a kis zöld liget a házak között).
Rendeztek egy lakossági fórumot is, ahová olyanok is eljöttek, akiknek a hozzátartozói a temetőben vannak. Az egyik férfi azt mondta, a nagymamája itt nyugszik, ő szeretné újratemettetni, ezért megkéri a katolikus egyházat, hogy vállalják a költségek felét, szerinte ez így fair. Nagyjából szemberöhögte az egyház képviselője.
Az összes csontot kihantolták és egy nagy halomba dobálták, minden fát és bokrot kivágtak, minden sírkövet elszállítottak.
A felszámolás óta kb 10 év telt el. Senki sem épített a helyére lakóparkot, a volt temető üres grundként gazosodik.